Karl Heurckmans en Katrien Vanhoof van restaurant De Verandering in Mol-Achterbos gaan een bijkomende uitdaging aan. Ze openen volgend weekend een delicatessenzaak in het centrum van Mol, die de naam kaZart krijgt. “We geloven in Mol-centrum”, zegt het koppel.

Na 10 jaar restaurant en voordien 10 jaar kruidenierswinkel gaat het ondernemende koppel voor een derde project. “Het wordt een beleveniswinkel waar alles rond tafelen draait”, verklapt Karl Heurckmans. “We verkopen sterke drank, wijnen, champagnes, likeuren maar ook koffie en thee, tapas en internationale hammen, pasta’s, tapenades en decoratie. We specialiseren ons ook in olijfolies en gingen vorige week nog een cursus volgen in Italië.”

De delicatessenzaak wordt ondergebracht in het vroegere pand van Esprit aan het Baron Van Eetveldeplein in Mol-centrum. Met 135 vierkante meter krijgt die een behoorlijk grote oppervlakte.

Meer zelfstandige ondernemers
“We zijn ervan overtuigd dat er plaats is voor een winkel als de onze, waar mensen terechtkunnen voor advies. Een goede fles olijfolie koop je met advies, niet via een webshop. Bovendien geloven we in Mol-centrum. De leegstand is er bijvoorbeeld minder dan in Geel. De ketenwinkels trekken stilaan weg en er komen nieuwe zelfstandige ondernemers bij. Het is precies daarvoor dat mensen naar het centrum komen”, aldus Karl Heurckmans.

Voor alle duidelijkheid: restaurant De Verandering blijft gewoon verder bestaan. Karl wordt de verantwoordelijke in de winkel en steekt ’s avonds een handje toe in het restaurant. Overdag biedt Katrien een helpende hand in de winkel. Verder zullen de 2 meer een beroep doen op personeel.

KaZart opent aan de vooravond van het Weekend van de Klant van Unizo en Comeos, waarbij de winkels in het centrum zondag van 13 tot 18 uur extra open zijn.