Karin Versmissen geeft een praktijkvoorbeeld van lichaamstaal tijdens een sollicitatiegesprek.

Karin Versmissen geeft een praktijkvoorbeeld van lichaamstaal tijdens een sollicitatiegesprek.

Karin Versmissen, HR-manager bij Van Roey ICT Group en bedrijfsleider van NeXTeps, heeft vanmorgen een gastcollege gegeven bij het Sint-Maria-instituut in Geel. Ze sprak er de 5de en 6dejaars Secretariaat Talen toe over het ondernemerschap en beantwoordde de vele vragen. De sessie kaderde in het project ‘Ondernemers voor de Klas’ van Vlajo, de Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw.

Tijdens deze zesde editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ geven zo’n 350 ondernemers en bedrijfsleider in totaal 650 gastcolleges in secundaire en hogescholen in Vlaanderen. 13.000 jongeren krijgen zo de kans om in contact te komen met de bedrijfswereld.

Veel vragen
Het viel Versmissen op dat de jongeren zoveel vragen hadden: welke studies ze zelf had gedaan, waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je gaat solliciteren, of ze er vroeger aan had gedacht om deze job te gaan doen. “Het ging veel over solliciteren en wat daarbij komt kijken, en over toekomstige jobs”, zegt ze na afloop. In totaal geeft ze 5 dergelijke gastlessen. “Dat heeft een dubbele reden. Enerzijds wil ik de vele vragen beantwoorden die bij jongeren leven over het ondernemerschap. En anderzijds wil ik zelf ook voeling blijven houden met jongeren.”

Van Roey ICT Group verleent zijn volle medewerking aan het Vlajo-project. Ook sales director Eric Primus geeft deze week twee interactieve gastlessen rond ondernemerschap en werken in ICT.