Na 23 jaar stoppen Karin Dillen en Luc Sterckx met Foto Milow aan de Stationsstraat in Geel. Eind april openen ze een chambres d’hôtes in Zuid-Frankrijk. “Het was nu of nooit”, zegt het ondernemerskoppel met een liefde voor Frankrijk.

De komende weken houden de 2 een totale uitverkoop en gaan ze op zoek naar een overnemer voor hun zaak. “We droomden al enkele jaren van een chambres d’hôtes in Frankrijk. In september vorig jaar kregen we de kans om een bestaande B&B van een Vlaams koppel over te nemen. We kenden de streek en die spreekt ons erg aan. Het is een mooie regio en ook het pand was helemaal naar onze zin. We hebben de knoop doorgehakt en gekocht”, doet Luc het verhaal.

Rustiger
Karin is 53, Luc 55 en ze willen het wat rustiger aan gaan doen. “Al die jaren namen we bijna nooit verlof. We stelden ons ook wel de vraag of we de technologische evolutie in onze sector zouden kunnen blijven volgen”, geven ze als uitleg voor hun drastische stap.

In hun B&B Au Grand Bonheur in de Gard-regio zullen ze 5 kamers verhuren en ook een table d’hôtes aanbieden. Luc is kok van opleiding en geeft al vele jaren avondlessen koken. De gasten kunnen gebruik maken van het zwembad en de jacuzzi. De spreekwoordelijke ‘God in Frankrijk’ woont hier ongetwijfeld in de buurt, zo ook Piet Huysentruyt. “Vanuit Geel is het precies 1.000 km”, klinkt het.

Op 31 maart stoppen ze met Foto Milow en op 30 april gaan ze van start met de B&B.