Karel Peeters wordt nieuwe voorzitter van AZ Herentals

Karel PeetersVanaf 1 oktober volgt Karel Peeters Fons Michiels op als voorzitter van het AZ Herentals. De raad van bestuur van AZ Herentals heeft zijn aan­stelling unaniem goedgekeurd. Karel Peeters is advocaat, woont en werkt in Lummen en is sinds vele jaren actief als bestuurder bij diverse gezondheidsvoorzieningen.

Fons Michiels had einde maart aangekondigd zijn functie neer te leggen. Karel Peeters wil de ingeslagen weg van samenwerking met andere instellingen verder zetten. “Ik ben ervan overtuigd dat het Herentalse ziekenhuis een unieke en belangrijke plaats inneemt in het Kempense ziekenhuislandschap en die plaats zal behouden in de ontwikkeling naar een meer gestructureerde samenwerking”, aldus Karel Peeters. “De goede samenwerking binnen het ziekenhuis tussen de directie, de geneesheren en alle medewerkers, in combinatie met de groei die het ziekenhuis momenteel kent, staat daar borg voor.”

Lange staat van dienst
Karel Peeters is advocaat, zetelt sinds 2010 in de raad van bestuur van het AZ Herentals en is sinds vele jaren actief als bestuurder bij andere zorginstellingen. Zo realiseerde hij onder meer de fusie Salvator (Hasselt) – St.-Ursula (Herk-de-Stad) en later de holding met het Sint-Franciskusziekenhuis van Heusden-Zolder. Hij lag ook aan de basis van de fusie die in Hasselt geleid heeft tot de oprichting van het Jessaziekenhuis.

Het AZ Herentals stelt ruim 700 personeelsleden en 100 geneesheer-specialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.