Karel Bolckmans nieuwe COO van Biobest Groep

karel-bolckmansSinds 1 oktober is Karel Bockmans de nieuwe Chief Operating Officer van de Biobest Groep, met thuisbasis in Westerlo. Het gaat om een nieuwe functie binnen het bedrijf. Bolckmans keert terug naar de plaats waar hij in de jaren ’90 zijn carrière in de biologische bestrijding startte.

Zijn nieuwe taak bestaat erin een belangrijke bijdrage te leveren aan de groeistrategie van Biobest door de marktimpact van de innovaties te versterken en aan de verdere uitbouw van het wereldwijde productieapparaat.

Noden van tuinbouwwereld
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Karel is alom bekend in de sector en wordt door zijn ervaring bij Biobest en Koppert terecht aanzien als één van de pioniers van onze industrie. Dankzij zijn meest recente ervaring bij Special Fruit kreeg hij de kans nog dieper inzicht te verwerven in de noden van de tuinbouwwereld qua duurzaam produceren.”

Karel Bolckmans: “Biologische bestrijding en duurzaamheid zijn mijn passie. Het was een boeiende ervaring om een tijdlang te kunnen werken in de waardeketen die hoogwaardig fruit tot bij de consument brengt. Toch ben ik zeer blij om nu terug te keren naar de biologische bestrijding en bestuiving. Biobest heeft bijna 30 jaar ervaring in deze industrie en groeide uit tot een belangrijke wereldspeler. Het bedrijf heeft een sterk team, een breed productgamma, is erop gericht telers betrouwbaar advies te verstrekken en heeft bovendien stabiele aandeelhouders met de juiste visie. Er werd stevig geïnvesteerd in innovatie met als resultaat een goedgevulde pijplijn met nieuwe producten en technologieën. Biobest heeft erg veel groeipotentieel en ik wil volop meewerken om dat potentieel ten volle te realiseren.”

Biobest bereikt telers in meer dan 60 landen.