Kapster nodigt collega-ondernemers uit om winkel te houden

IMG_0383Naar de kapper gaan en tegelijk een voorraad wijn inslaan, kruiden kopen en met nieuwe oorbellen naar buiten gaan? Het kan vanaf deze week bij haaratelier Down to Earth in Vorselaar. Kapster Mieke Mertens nodigde bevriende ondernemers uit een winkel in te richten in een deel van haar zaak. “Dit moet een win-win worden voor iedereen”, zegt ze.

‘Local Concept Store’ heet de nieuwkomer die deze week de deuren opent aan de Kuiperstraat 31 in Vorselaar. Initiatiefneemster Mieke Mertens: “Sinds juli vorig jaar heb ik hier een kapsalon, nadat ik voordien kapster aan huis was. Het pand biedt ruimte voor een winkel en zo ben ik ook nog wat ecologische cosmetica gaan verkopen. Omdat ik een groot uitstalraam heb, verhuurde ik dat uitstalraam aan bevriende ondernemers. Maar sommige klanten begrepen dat niet zo goed. Ze zagen er producten liggen die ik eigenlijk niet verkocht. Dat bracht me op het idee om met die mensen een extra winkeltje in te richten. Een aantal klanten blijft een stenen winkel toch wel belangrijk vinden. Zo krijgen de producten ook een extra zichtbaarheid.”

Beurtrol
In de Local Concept Store vind je kruiden, etherische oliën, verzorgingsproducten, handgemaakte en duurzame wijnen van Pieter Greeve. “Voor mij is dit een mooi extra verkoopkanaal”, vertelt Greeve, die vorig jaar met zijn wijnzaak Duurzame Wijnen van start ging. “We gaan met de collega’s ook een beurtrol afspreken om de klanten in de winkel te adviseren.”

De initiatiefnemers zullen de Local Concept Store uitproberen tijdens een proefperiode van 6 maanden. Er vinden de komende maanden ook geregeld workshops en proeverijen plaats.