Vanaf volgende week kunnen ondernemingen hun vrachtwagen laten keuren bij garage Kant in Beerse. Het bedrijf investeerde in een volwaardige keuringsstraat en heeft daarmee de eerste voertuigenkeuring op verplaatsing in de Kempen. Medewerkers van het keuringsstation in Turnhout komen naar Beerse voor een officiële keuring.

“De keuringsstraat omvat alle toestellen die je in een ander keuringsstation terugvindt en ze zijn gecontroleerd door het BIVV”, vertelt bedrijfsleider Dirk Borghs. “Alle voertuigen boven de 3,5 ton kunnen worden gekeurd, dus naast vrachtwagens ook autocars, tractoren, enz.” Garage Kant is zelf dealer van Volvo Trucks maar benadrukt dat ook voertuigen van andere merken welkom zijn.

Tijdswinst
“We investeerden in de keuringsstraat om tijdswinst aan te bieden aan transporteurs”, gaat Dirk Borghs verder. “Ze kunnen het voertuig woensdag binnenbrengen, wij doen een nazicht en donderdagmorgen wordt het gekeurd zodat de chauffeur de wagen donderdagmiddag weer kan komen ophalen. Meer zelfs: is er bij de keuring een probleem, dan proberen we dat meteen op te lossen zodat ook de herkeuring onmiddellijk kan gebeuren.”

Voorlopig zijn de keuringen beperkt tot een halve dag op donderdag, maar die kunnen worden uitgebreid wanneer de noodzaak zich voordoet. Het zusterbedrijf Kant Antwerpen startte 2 jaar geleden met een keuringslijn en daar worden nu al 3 dagen per week keuringen uitgevoerd.

Bij garage Kant in Beerse werken 12 mensen. Naast Beerse en Antwerpen zijn er nog Kant-vestigingen in Olen, Sint-Niklaas en het Nederlandse Hulst. Donderdag 23 maart vindt in Beerse de eerste keuring plaats.