Kandidaat-investeerder discussieert met Iemants

atomium_jpg_h170_jpg_280Bij het staalconstructiebedrijf Iemants uit Arendonk tikt de klok. Het bedrijf hoopt nog voor het einde van de maand de onderhandelingen af te ronden met een kandidaat-investeerder. Het orderboek van de onderneming blijft ondertussen flink gevuld.

Iemants zit in financiële moeilijkheden. De groep waartoe het bedrijf behoorde had zijn financiële schuldpositie zien oplopen tot 20 miljoen euro. Daarom diende bij de rechtbank van koophandel de wettelijke bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd te worden. De procedure loopt nog enkele weken. “Maar de onderhandelingen lopen vlot”, zegt woordvoerder Jan Van Eyken. “We onderhandelden enkele tijd terug nog met drie kandidaat-investeerders maar we hebben de gesprekken ondertussen toegespitst op één kandidaat. We mogen hopen dat we rond het einde van de maand tot een akkoord komen.”

De activiteiten lopen bij Iemants ondertussen gewoon door. Het orderboek zit flink vol. Dit heeft oa. te maken met de bestellingen voor verscheidene windmolens voor de Belgische kust. “Dat loopt er allemaal zo vlot dat we desnoods helemaal alleen zouden kunnen doorgaan indien de gesprekken met de investeerder dan toch fout zouden lopen”, zegt Van Eyken.

Iemants maakt zich bovendien ook sterk dat een nieuw recent visitekaartje, de medewerking aan het museum MAS in Antwerpen de levensvatbaarheid van het bedrijf bewijst. Het vakblad Infosteel kende Iemants onlangs de tweejaarlijkse staalprijs toe. “Alhoewel het gebouw een reusachtige staalconstructie is kan men dat langs de buitenkant in feite niet zien. De combinatie van ons staal met de bekleding in glas en Indische natuursteen maakt van het MAS een uniek bouwproject.”

Iemants werkte destijds ook mee aan de renovatie van het Atonium in Brussel.