De producent van speciale chemicaliën Kaneka uit Oevel is met 4 andere bedrijven genomineerd voor de Foreign Investment Trophy 2018. Dat is een jaarlijkse onderscheiding van Flanders Investment & Trade dat daarmee het belang van buitenlandse investeringen in de Vlaamse economie wil onderstrepen.

Kaneka dankt de nominatie aan de investering door het Japanse moederbedrijf vorig jaar van 34 miljoen in een nieuwe, inmiddels derde productielijn voor MS Polymeer. De werkzaamheden zijn intussen gestart en de installatie wordt eind dit jaar in dienst genomen. Als het zover is, mag Kaneka Belgium zich de grootste MS Polymeer-fabriek van Kaneka wereldwijd noemen.

Bekendheid verwerven
“De Foreign Investment Trophy is voor een b2b-bedrijf als het onze een unieke gelegenheid om ook bekendheid te verwerven buiten onze sector bij het bredere publiek”, zegt plant manager Jean Vandael. “Dit is voor ons een stimulans om verder te gaan in de ingeslagen richting, nieuwe opportuniteiten aan te boren en het bedrijf nog dieper te verankeren in Vlaanderen.”

“Bovendien is het een grote eer om op deze wijze waardering te krijgen voor onze decennialange inzet buiten de schijnwerpers, creativiteit en betrokkenheid bij het milieu en de toekomst van onze samenleving”, voegt Katsutoshi Shichijo, president Kaneka Belgium, hieraan toe.

De awarduitreiking vindt plaats op 27 februari. De beoordeling gebeurt door een professionele jury en wordt aangevuld met een publieke stemming.