Chemiebedrijf Kaneka investeert 34 miljoen in de uitbreiding van de productiecapaciteit van de vestiging in Oevel. Het gaat om een bijkomende lijn waar MS-polymeren worden gemaakt. Tegelijk komt er een laadkade langs het kanaal.

MS-polymeren zijn een bestanddeel van lijmen en afkitmiddelen die vooral in de bouwsector worden gebruikt. Ze zorgen voor een verharding nadat het product is aangebracht. “We hebben in 1 van de 3 fabrieksgebouwen 2 productielijnen en dat worden er nu 3”, zegt de bedrijfsleiding.

Omdat door de capaciteitsverhoging de totale productie boven de 10.000 ton chemicaliën per jaar stijgt, moet een Milieu Effecten Rapport worden opgemaakt. Het bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar te kunnen starten met uitbreidingswerkzaamheden. Een jaar later moeten de installatie operationeel zijn.

De investering is goed voor een 7-tal extra jobs. Door het gebruik van de waterweg worden op termijn 900 vrachtwagens per jaar van de weg gehaald. “De nieuwe productielijn zorgt voor een verdere verankering van het Japanse moederbedrijf in de Kempen”, aldus nog de directie.