Voor de tweede keer op korte tijd is Kaneka uit Oevel, producent van speciale chemicaliën, gelauwerd. Gisteren mocht het bedrijf het Lean & Green-certificaat in ontvangst nemen voor de vermindering van de CO2-uitstoot en energieverbruik.

Om het certificaat te behalen, moest het bedrijf eerst de CO2-emissies van zijn logistieke activiteiten in kaart brengen en vervolgens een plan voor 20% reductie indienen bij VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector in Vlaanderen. Het plan van aanpak werd geëvalueerd door een externe partij en positief beoordeeld.

Oplossing verkeersinfarct
“Met deze award laten we zien dat we ons actief inspannen om ons logistiek proces duurzamer te maken. Bovendien is dit een mooie gelegenheid om als technologisch chemiebedrijf onze betrokkenheid bij een beter milieu zichtbaar te maken en een actieve bijdrage te leveren aan de oplossing van het verkeersinfarct rond Antwerpen en de as Kempen-Antwerpen”, aldus Danny Beyltiens, supply chain manager Kaneka Belgium.

“Het behalen van het Lean & Green-certificaat was de ideale uitdaging om onze supply chain in vraag te stellen en te verbeteren. Ik ben trots deze award in ontvangst te mogen nemen namens het hele Kaneka-team dat heeft meegewerkt aan dit project”, voegt plant manager Jean Vandael toe.

Eerder deze week raakte ook al bekend dat Kaneka genomineerd is voor de trofee Buitenlandse investering van het jaar, een organisatie van Flanders Investment & Trade. De bekendmaking gebeurt op 27 februari.