Kaneka uit Oevel heeft gisteravond de Foreign Investment of the Year Trophy 2018 gewonnen, een organisatie van Flanders Investment & Trade. Plant general manager Jean Vandael en Katsutoshi Shichijo, president van Kaneka Belgium, ontvingen de trofee uit handen van minister-president Geert Bourgeois.

Het Japanse chemiebedrijf maakt van zijn site in Oevel Kaneka’s grootste MS-polymerenfabriek ter wereld. “Deze investering onderstreept niet alleen de strategische locatie van Vlaanderen, maar ook troeven zoals onze financiële incentives en het vele talent in onze regio”, benadrukte de minister-president.

Kaneka kwam als winnaar uit de bus na 3 stemrondes door een professionele jury, het grote publiek en de aanwezigen in de zaal. De 4 overige genomineerden voor de trofee waren: moutproducent Boortmalt en Frans moederbedrijf Axéréal, het Zuid-Koreaanse Hyundai Construction Equipment, de Zwitserse farmareus Novartis en de Zuid-Afrikaanse papierproducent Sappi.

34 miljoen
Kaneka investeert in Oevel 34 miljoen in een nieuwe productielijn voor MS-polymeren. Het bedrijf bouwt er ook extra opslagruimte en scheepslaadvoorzieningen. “De productie gaat met 50% omhoog”, zegt Jean Vandael. “Zo kunnen we aan de groeiende vraag voldoen en nieuwe markten aanboren.”

Op dezelfde plechtigheid won het Amerikaanse Pfizer de Lifetime Achievement Trophy 2018. Brolis Semiconductors ontvangen de Newcomer of the Year Trophy 2018.