Kaneka Belgium neemt BASF’s Acrylaat Modifier Business over

Op 4 december 2013 ondertekenden Kaneka Belgium nv en BASF SE een overeenkomst waarbij BASF’s Impact Modifier (slagvastheidsverbeteraar) en Processing Aid (verwerkingshulpstof) Business werden overgedragen. (Producten met als doel de slagvastheid en de verwerking van pvc en technische kunststoffen te verbeteren.) De overeenkomst werd ter goedkeuring voorgelegd aan de Duitse mededingingsautoriteiten (Bundeskartellamt).

Na de officiële en onvoorwaardelijke goedkeuring door het Bundeskartellamt op 11 februari 2014, maakten Kaneka en BASF verder werk van de finalisering van de overeenkomst, die nu officieel is afgesloten op maandag 31 maart 2014.

Na de definitieve overname zullen Kaneka’s acrylaat modifiers in haar vestiging in Oevel, België geproduceerd worden, en/of door haar dochteronderneming Kaneka Modifiers Deutschland GmbH, op de site in Wesseling, Duitsland.

Aangezien Kaneka Belgium haar activiteiten in het modifiers marktsegment reeds 40 jaar geleden opstartte, heeft het bedrijf een bewezen staat van dienst in het onderhouden van uiterst duurzame partnerships binnen de kunststoffenindustrie. Met de recente overname van de activiteit van BASF, en eerder in 2011 van de afdeling Processing Aids, Impact Modifiers en Specialty Modifiers van Evonik, versterkt Kaneka Belgium verder haar positie in de ontwikkeling van acrylaat modifiers in Europa en onderstreept ze haar vertrouwen in polymeeradditieven en -verbeteraars, wat haar kernactiviteiten in Europa blijven.

De focus van het bedrijf blijft gericht op de ontwikkeling en de vervaardiging van hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor haar klanten. Met een uitgebreid portfolio en een toegewijd team is Kaneka Belgium meer dan ooit klaar om de toekomst van impact modifiers en processing aids mee vorm te geven en te innoveren.

Kaneka Belgium nv –opgericht in 1970- was de eerste buitenlandse dochteronderneming van het chemisch bedrijf Kaneka Corporation met hoofdkantoor in Osaka, Japan. Kaneka Belgium is actief op het vlak van hoogwaardige MBS en acrylaatpolymeren (Kane AceTM), vloeibare polymeren (Kaneka MS PolymerTM) en lichtgewicht geëxpandeerde kunststoffen (EperanTM). Door onderzoek en wetenschap te integreren, zorgen haar innovatieve en veilige technologieën voor een verbetering van allerhande aspecten van het dagelijkse leven. Bovendien dragen ze bij tot een beter ecosysteem.

Kaneka Corporation werd in 1949 in Japan opgericht. Haar innovatiegerichte activiteiten omvatten een breed marktspectrum, variërend van kunststoffen, EPS, chemicaliën en levensmiddelen tot farmaceutische producten, medische apparatuur, elektrisch en elektronisch materiaal en synthetische vezels. Kaneka Corporation heeft vestigingen in België, de Verenigde Staten, Singapore, Maleisië, China, India, Australië, Vietnam, Taiwan, Korea, Brazilië en Duitsland.