sunnylandEr hebben zich al de eerste kandidaat-overnemers voor het failliete Sunnyland Belgium in Turnhout gemeld. Dat bevestigt curator Gunther Peeters. Over wie en om hoeveel het gaat, wil hij zich niet zeggen. Wel bevestigt hij dat er bedrijven bij zijn uit de sector. Dat houdt de mogelijkheid in om later de productie weer op te starten. “Of dat effectief zal gebeuren, is nu nog veel te vroeg”, aldus de curator.

De 43 getroffen werknemers hebben vandaag hun ontslag gekregen. Wel is er vandaag nog verder gewerkt door een beperkt aantal om de laatste productie af te werken. Momenteel liggen de installaties stil.

De 3 curatoren concentreren zich intussen op het maken van een inventaris en hebben een taakverdeling afgesproken. In een volgende fase zullen ze gesprekken voeren met de kandidaat-overnemers.

Sunnyland Belgium werd gisteren failliet verklaard door de handelsrechtbank in Turnhout. Het bedrijf kampte al langer met financiële problemen. Na Heinz vorig jaar is dit opnieuw een belangrijk voedingsbedrijf dat uit Turnhout verdwijnt.