Eind deze week opent fotografe Lieve Maerschalck in de Corbiestraat in haar geboorteplaats Mol Kafe Kodak. In de concept store kun je terecht voor ontbijt, lunch en apero, interieurcadeaus en portretfotografie.

“Ik heb al 20 jaar mijn eigen zaak in Meeuwen-Gruitrode in Limburg”, vertelt Lieve. “Maar in Mol ben ik geboren, getogen en woonachtig. Ik wou hier iets openen en het combineren met horeca, dat heeft me altijd geboeid. De shop met Scandinavische tafel- en keukentoebehoren is er nog bijgekomen. Ik verkoop er borden, kommen, koffiemokken, kortom leuke hebbedingen om cadeau te doen.” 

Thuiskomen
De onderneemster serveert een kleine ontbijt- en lunchkaart. “Het is niet de bedoeling om hier uitgebreid te brunchen, eerder om nog iets te eten wanneer je bijvoorbeeld wat te vroeg bent voor een afspraak. Er zijn kranten, we voorzien stopcontacten en wifi. Voor de lunch werk ik met een vaste kaart met koude gerechten en suggesties: soep, de plat du jour en het lunchgerecht.” Onder meer de koffie, de olijfolie en de pesto’s die Lieve gebruikt, biedt ze ook te koop aan

Met Kafe Kodak combineert Lieve al haar passies onder de voor haar zo belangrijke kerktoren. “Ik ben hier thuisgekomen, het is helemaal geworden zoals ik het voor ogen had.”