Kadee innoveert met nieuwe trampoline

jumpking_inground_sfeerTrampolinespecialist Kadee uit Oud-Turnhout ontwikkelde in samenwerking met leverancier Jumpking een unieke inbouwtrampoline. “Op wereldvlak bestaat er geen enkele andere inbouwtrampoline die volledig gelijk met de grond kan ingegraven worden”, stelt zaakvoerder Wim Schenkels. Ook op commercieel vlak slaat Kadee zijn vleugels uit. Zo start de export naar Frankrijk. Dankzij de samenwerking met zwembadenspecialist HydroSud kunnen de Fransen de trampolines van Kadee in meer dan 120 verkoop- en afhaalpunten aanschaffen. 

Wanneer iemand op een inbouwtrampoline springt, veroorzaakt dit onder de trampoline luchtverplaatsingen. Wim Schenkels licht toe: “De lucht die wordt samengeperst, moet kunnen ontsnappen.  Wanneer dit niet gebeurt, verliest de trampoline fors aan sprongkracht. Dat is meteen ook de reden waarom de meeste inbouwtrampolines licht verhoogd worden geplaatst. Zo blijft er nog een open ruimte over langs de zijkant waarlangs de samengedrukte lucht onder de trampoline kan ontsnappen.”

Kadee ontwikkelde een luchtdoorlatend randkussen waardoor een perfecte inbouw wel mogelijk wordt. De trampoline wordt precies op dezelfde hoogte als de gazon geplaatst. “De lucht onder de trampoline ontsnapt tijdens het springen via het ventilerend randkussen. Ook de speciaal ontwikkelde springmat – een primeur voor de Benelux – laat 20 procent meer lucht door.”

Niet alleen op technisch vlak blijft Kadee innoveren. Zo verdubbelde het afgelopen jaar de verkoop via de webshop. Daarnaast waagt Kadee de komende maanden de stap naar het buitenland. Daarbij komt Frankrijk als eerste aan bod. “Dankzij een overeenkomst met de Franse zwembadenspecialist HydroSud, krijgen we rechtstreeks toegang tot maar liefst 120 verkooppunten. Fransen die een trampoline willen kopen, kunnen hier rechtstreeks terecht.”

Een andere mogelijkheid is bestellen via www.trampoline.eu, waarna de trampoline in één van de 120 Franse verkoopspunten zelf wordt opgehaald of aan huis wordt geleverd. Na Frankrijk heeft Kadee ook de ambitie om een gelijkaardig exportverhaal voor Duitsland uit te werken.

Verwant en interessant: