Na meer dan 20 jaar juwelen creëren is de in Borgerhout residerende maar uit Herenthout afkomstige Elke Peeters een eigen kledinglijn gestart. Die luistert naar de naam Jacki Collet. Zondag stelt ze in Geel haar herfst- en wintercollectie 2017 voor.

“De kledinglijn vormt een aanvulling bij mijn juwelencollectie”, motiveert Elke Peeters de start van het dameslabel. “Bij elke nieuwe juwelencollectie moest ik op zoek naar bijpassende kledij voor de fotoshoot. Dat nam veel tijd in beslag. Daarom ben ik gestart met zelf kleding te ontwerpen.”

Made in Belgium
Elke ontwerpt en An Beirinckx uit Herenthout maakt de patronen. “Ik wil een duurzaam merk creëren”, legt Elke Peeters uit. “De stoffen worden geweven in Italië en Spanje, dus binnen Europa. De productie gebeurt in een atelier in Antwerpen. Dat werkt bijvoorbeeld veel makkelijker in de communicatie. Jacki Collet is Made in Belgium en dat willen we uitspelen. Klanten moeten het gevoel hebben dat de kleding speciaal voor hen is gemaakt. En dat is ook zo. We werken met samples en vervolgens wordt de klant opgemeten en gaat het kledingstuk in productie.”

Met Jacki Collet richt Elke Peeters zich ook nadrukkelijk tot vrouwen die buiten de normale maten vallen. “Die grote maten wil ik verder uitbouwen en daarnaast de kwaliteit en de pasvorm bewaken. Mijn juwelen zijn ook al meer dan 20 jaar een kwaliteitslabel.”

De voorstelling van de herfst- en wintercollectie vindt zondag 11 juni van 14 tot 17 uur plaats in Corbie Hotel in Geel. Een deel van de opbrengst gaat naar de Geelse ontwikkelingsorganisatie Cunina.