Jos Heylen NV eindigt tweede bij Schrijnwerk Awards

jos heylenOp 28 november 2013 heeft Jos Heylen NV uit Hulshout de tweede prijs in de categorie ‘interieurbouw’ in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking van de Schrijnwerk Awards 2013. Het project werd door een onafhankelijke vakjury geselecteerd uit enkele tientallen realisaties. De jury waardeerde vooral de technische uitdagingen,  doorgedreven detaillering en de hoge afwerkingsgraad  van het project.

Het betreft de totaalinrichting van keuken en leefruimte bij de verbouwing van een woning te Ranst, naar ontwerp van architect Dimitri Pauwels. Het contrast van mat zwart en mat wit wordt gecombineerd met de warme uitstraling van gerookte lariks fineer. Het was een uitdaging om alle technieken, waaronder airco en ventilatie onzichtbaar, maar toch functioneel in het ontwerp te integreren.

Jos Heylen NV uit Hulshout is een kmo met 20 gedreven vakmensen in dienst. In eigen atelier worden met high-tech CNC machines en veel vakmanschap de meest uiteenlopende maatwerk interieurs gerealiseerd : kasten, keukens, bureel- en winkelinrichting, maar ook alle binnenschrijnwerk zoals deuren, trappen en lambriseringen. Zaakvoerder Jos Heylen en zijn vrouw Carine De Ceuster staan al 30 jaar aan het roer van deze KMO, en in totaal bestaat het familiebedrijf 65 jaar. In 2009 werd Jos Heylen NV bekroond tot winnaar van de Schrijnwerk Awards. Winnaar van de Award 2013 was Jorno Design uit Zottegem. Schrijnwerk Awards is een initiatief van het Vakblak Schrijnwerk, uitgegeven door Professional Media Group.