In woonzorgcentrum Ten Kerselaere in Heist is Jos Bellekens, voormalig zaakvoerder van transportbedrijf Bellekens uit Heist-op-den-Berg, overleden. Hij werd 83 jaar. In 1998 ontving hij de trofee van Transportbedrijf van het Jaar, een van de hoogtepunten uit zijn ondernemerscarrière.

Jos Bellekens nam het bedrijf van zijn vader Jules over, die het in 1938 had opgericht. Onder zijn leiding groeide het uit tot een internationaal gerespecteerde onderneming. “Vader legde zich vanaf de jaren ’50 toe op duiventransport en was daarmee een tijdlang de grootste van België”, zegt zijn zoon Gert Bellekens, die samen met zijn broer Rudy afgevaardigd bestuurder is. “Ook begon hij met containervervoer en legde hij de basis voor de huidige activiteiten van transport met huifwagens. In 2003 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie op het industriepark. Daar was hij bijzonder trots op.”

Jos Bellekens bleef het bedrijf aansturen tot hij op 65 jaar met pensioen ging. “9 jaar geleden kreeg hij gezondheidsproblemen en sindsdien ging zijn toestand stelselmatig achteruit”, zegt Gert Bellekens. “Toch kwam het overlijden nog als een verrassing.” De ondernemer laat een echtgenote, 3 kinderen en 5 kleinkinderen achter.

Bellekens Transport beschikt momenteel over 65 trekkers en 120 trailers. Onder de huidige zaakvoerders richtte het bedrijf een Slovaakse vestiging op. In totaal werken 90 mensen bij de onderneming die zich voornamelijk toelegt op transport vanuit de Benelux naar Frankrijk.

De uitvaartplechtigheid van Jos Bellekens vindt plaats op zaterdag 18 februari om 10 uur in de parochiekerk Sint-Alfons van Heist-Goor.