Jongeren beter voorbereid naar jobbeurs

jobbeurs Thomas MoreWoensdag vond de jaarlijkse jobbeurs plaats op de Geelse campus van Thomas More. Een 70-tal bedrijven en organisaties stelde er zijn vacatures voor. Meer dan duizend laatstejaarsstudenten, oud-studenten en andere werkzoekenden gingen in op de uitnodiging.

“Het was opvallend dat de bezoekers goed voorbereid naar de beurs kwamen”, zegt coördinator Filip Bode. “Een heel aantal bracht zijn CV mee of postte die op voorhand in een speciaal boek dat de bedrijven nadien kunnen raadplegen.”

De zeventig bedrijven die zich presenteerden op de jobbeurs, waren er wel dertig minder dan vorig jaar. “Maar dat heeft te maken met het feit dat we bedrijven die specifiek op zoek zijn naar technische profielen, doorverwezen naar onze campus De Nayer in Katelijne, waar binnenkort ook een jobbeurs plaatsvindt,” legt de docent uit.

Crisisgevoel
Niettemin bleef er nog voldoende aanbod over. “Ik stel vast dat er hier in de streek nog genoeg werk is voor mensen met een bachelor- of masterdiploma.” Toch leeft er duidelijk een crisisgevoel bij de studenten. “’s Morgens konden ze deelnemen aan een sollicitatietraining en die aula zat zeer goed vol. Dat is ooit anders geweest”, zegt Filip Bode. “Ook maakten velen gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen aan een simulatie van een individueel sollicitatiegesprek.”