Jongere generatie aan het stuur van Bouwbedrijf Beneens

Jo Beneens en Joeri Beneens vormen de nieuwe generatie aan het stuur van familiebedrijf Beneens in Olen. Samen met Karel en Staf  Beneens, die geleidelijk aan het bedrijf overlaten  aan de zonen, stroomlijnen zij alle processen.

“We hadden vroeger geen eigen verkoopapparaat, maar daar komt nu verandering in. Ikzelf zal me toespitsen op de leiding van de verkoop en marketingafdeling. We zijn trouwens op zoek naar iemand die actief onze markten zal benaderen.” zegt Jo Beneens. ”We willen marktgerichter gaan werken en onze naamsbekendheid verhogen. We willen ons positioneren als de beste in ons vakgebied, en niet als de goedkoopste. We bieden duurzame oplossingen aan en gaan doelbewust op zoek naar aanbestedingen en opdrachten waar dergelijke gunningscriteria gelden.”

Joeri Beneens, technisch directeur,   houdt zich bezig met ‘lean manufacturing’ en gaat actief op zoek naar betere logistieke oplossingen binnen het bedrijf, naar een beter afvalbeleid en een adequater productieproces. “We willen de kost voor niet-kwaliteit doen dalen en onze processen vanaf calculatie tot en met de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer in kaart brengen en optimaliseren. Ons streefdoel is om onze kost voor niet-kwaliteit met 5 procent te verlagen ”, zegt Joeri.