Jonge ondernemers uit Kempen inspireren potentiële starters

De drie Voka-Kamers van Koophandel uit onze provincie (Kempen, Mechelen en Antwerpen-Waasland) lanceren in samenwerking met de Provincie Antwerpen een website die potentiële starters kan inspireren met leuke verhalen van ondernemers die zelf nog niet lang geleden gestart zijn met hun onderneming. Op www.startersinspiratie.be vind je herkenbare rolmodellen van jonge ondernemers. Twee inspirerende Kempense ondernemingen op de website zijn The Belgian Beer Factory uit Meer en Appleberg uit Geel.

The Belgian Beer Factory is een webshop met 1.400 Belgische bieren en toebehoren en werd opgericht in januari 2013 door Pieter Lauryssen. “De eindconsument, horecazaken, bierhandelaars en bedrijven die onze Belgische bieren als relatiegeschenk willen aanbieden kunnen terecht bij The Beer Factory. De grootste drempel in dit project was de stap naar ondernemerschap zelf. De nood aan creativiteit om zelf je concept uit te werken, de vrijheid om alles te regelen en te plannen en de mogelijkheid om met ondernemerschap je persoonlijkheid verder te ontwikkelen maken ondernemerschap voor mij erg boeiend.”

Appleberg uit Geel neemt vier arbeidsintensieve taken over van bedrijven die willen inzetten op e-commerce. “Het runnen van een online winkel wil niet altijd zeggen dat de bezielers ervan uren per dag bezig moet zijn met inpakken en verwerken van pakketten. Appleberg neemt vier kerntaken over: opslag van goederen, order picking, verpakking en verzending of distributie. Op die manier kan onze klant zich ten volle concentreren op het dagelijkse beheer”, zegt zaakvoerder Ruben Opheide. Het bedrijfje ontwikkelt daarnaast ook webshops in Magenta. “Mijn grootste uitdaging lag in het zoeken van de nodige financiële middelen”, zegt Ruben. Ruben vindt het dagdagelijkse contact met klanten als zaakvoerder heel plezierig,  en ook de producten van zijn opdrachtgevers toveren een smile op zijn gezicht.