Na 24 jaar gegeven Frederik Pollet en Denise De Vlieger de fakkel bij magazijninrichter Almasy uit Hoogstraten over aan dochter en schoonzoon Charlotte Pollet en Johan Ophoff. Die kondigen de verhuizing aan van de afdeling productie naar de vestiging in Meer. “Daarmee besparen we heel wat tijd en werkingskosten door het uitschakelen van het interne transport. Bovendien kunnen we hierdoor onze levertermijnen inkorten.”

“Twee jaar geleden zijn mijn man en ik mee in de zaak gestapt om de kneepjes van het vak te leren”, vertelt Charlotte Pollet. “Mijn vader vroeg op een dag of iemand van de kinderen het zag zitten om mee richting te geven aan Almasy. We hebben daar lang en goed over nagedacht en uiteindelijk volmondig toegezegd. Dit jaar is het tijd voor de volgende stap, waarbij we wat meer verantwoordelijkheid opnemen.”

Veel vertrouwen
“Wij dragen die leidinggevende functie met veel vertrouwen over”, vult moeder Denise De Vlieger aan. “Charlotte heeft een economische opleiding achter de rug en Johan is binnenhuisarchitect en heel technisch gericht. Ze beschikken over complementaire capaciteiten. Het is ook een jongere generatie die Almasy een creatieve invulling kan geven en met een verfrissende kijk kan sturen. Zo werden al verschillende zaken op punt gesteld: het voorraadbeheer heeft vorm gekregen, we zetten in op aanwezigheid op sociale media, er werd een analyse en vernieuwing van de IT-infrastructuur op poten gezet, … Het zit ‘m in innovatie en meegaan met de tijd, wat onmisbaar is voor elk bedrijf.”

Almasy bestaat intussen meer dan 40 jaar en evolueerde naar een one-stop-shop voor magazijninrichting. Zopas werd ook de website vernieuwd.