Jonge fotografe beleeft eerste gloriemoment

Hanne Joosen uit Hoogstraten, die een jaar geleden van start ging als zelfstandig fotografe, beleeft haar eerste ‘moment de gloire’. Een foto van haar siert deze maand de cover van het magazine Culinaire Ambiance. Op de foto prijkt een aardbeiendessert van de bekende chef Roger van Damme.

“Ik was mij gaan voorstellen bij het magazine en had het geluk dat ze net op zoek waren naar enkele jonge fotografen”, doet Hanne Joosen het verhaal, in augustus vorig jaar Starter van de Week op Made in Kempen.

Hoogstraatse aardbeien
Daarop volgde een aantal opdrachten voor het blad en ze kreeg ook de kans om zelf voorstellen voor reportages te doen. “In dit geval suggereerde ik om iets te doen met Hoogstraatse aardbeien en Roger van Damme. Ik ben zelf van Hoogstraten en Roger is al enkele jaren ambassadeur van onze aardbeien. Iemand van de redactie nam met hem contact op en hij was meteen enthousiast. Zelf mocht ik de foto’s bij 3 recepten maken.”

Van bij aanvang specialiseerde de jonge fotografe zich in architectuur- en foodfotografie. “Ik zou me graag volledig focussen op food. Er is ook veel vraag naar, van restaurants, topchefs, voor magazines en kookboeken. Ik wil het onderscheid maken met mijn jonge, frisse kijk en mijn eigen creativiteit, terwijl ik tegelijk nog veel kan leren van de oude garde.”

Hanne Joosen noemt deze coverfoto haar belangrijkste verwezenlijking tot dusver. Het nummer ligt vanaf vandaag in de winkel.