Jonge Elegant haalt deels groepsaankoop provincie binnen

groepsaankoopHet jonge energiebedrijf Elegant en eni hebben het beste bod uitgebracht voor de groepsaankoop elektriciteit en gas van de provincie Antwerpen. Een recordaantal van 106.000 deelnemers schreven zich hiervoor in. Nieuw is dat die naast een vaste elektriciteitsprijs ook een vaste prijs voor gas krijgen aangeboden.

Opvallende winnaar en dat voor de eerste keer is alleszins Elegant. Het bedrijf, dat werkt vanuit Vilvoorde, werd opgericht door de jonge ingenieurs Stijn Lenaerts en Maarten De Cuyper. Ze laakten de bestaande aanbieders omwille van onduidelijke promoties en tarieven en hanteren zelf een eenduidig en variabel tarief dat de groothandelsprijs op de energiemarkt volgt. Volgens hun website tellen ze momenteel 83.500 klanten. Ze richten zich naar de particuliere en KMO-markt.

Markt in beweging
Tijdens de veiling vandaag brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Voor 66% van de deelnemers met elektriciteit en gas deed eni het scherpste bod, voor de rest is Elegant het voordeligst. “Het is afhankelijk van welk soort meter je hebt: alleen dagtarief, dag/nachttarief, enz.”, legt Karolien Loriers van het kabinet van gedeputeerde Inga Verhaert uit, dat de veiling organiseert. De gemiddelde korting is 29%. Deelnemers met alleen elektriciteit zijn dit jaar het voordeligst uit bij eni met een korting van 18%. De korting is berekend ten opzichte van het gewogen gemiddelde van vergelijkbare tarieven van de 6 grootste energieleveranciers (Engie, Luminus, eni, Essent, Lampiris en Eneco). “We zijn blij dat een speler als Elegant het beste bod uitbracht. De groepsaankopen hebben altijd tot doel gehad om de markt in beweging te krijgen”, aldus nog Loriers.

Gedeputeerde van Energie Inga Verhaert: “Deelnemers zijn zoals elk jaar zeker van een vaste prijs voor elektriciteit die niet wijzigt gedurende de volledige looptijd van hun 1-jarig contract. Vanaf dit jaar geldt dat ook voor de gasprijs, en dat maakt het natuurlijk nog interessanter.” De groepsaankoop van de provincie Antwerpen blijft groeien. De 106.000 deelnemers krijgen eerstdaags een persoonlijk voorstel, dat ze nog moeten bevestigen.