Jong koppel blaast nieuw leven in Brechtse molen

Molen Brecht Zondag 10 juli opent de nieuwe horecazaak De Steenen Molen in Brecht de deuren. Dat is de verdienste van het jonge koppel Floris Verbunt en Danique Moonen, die er een brasserie en B&B in onder brengen. Voor de twee is het hun eerste echte horeca-ervaring.

In de molen was vroeger al een horecazaak ondergebracht maar na een brand in 2010 stond het gebouw jarenlang leeg en te verkommeren. De familie Verbunt – vader Gie Verbunt is CEO van Izen in Lille – kocht de site en verbouwde het molenaarshuisje tot een zeer energiezuinige woning. Tegelijk werd ook de molen zelf onder handen genomen.

Lokale producten
“Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn nu klaar”, zegt Floris Verbunt. “In de brasserie brengen we een klassieke en eerlijke keuken op een hoog niveau”, vertelt de 26-jarige Floris. “Kwalitatieve en lokale producten staan bij ons centraal. Tegelijk houden we het aanbod betaalbaar.” De feestzaal op de eerste verdieping leent zich dan weer voor familiefeestjes, vergaderingen of opleidingen. Over enkele weken gaat ook de B&B open met 4 gloednieuwe gastenkamers.

De eigenaars, zelf afkomstig van Brecht, koesteren de droom om de molen, een beschermd monument uit 1842, opnieuw in zijn volle glorie te herstellen. De volgende stap is dan ook het opnieuw maalvaardig maken van de molen. “Het dossier is goedgekeurd, maar het kan nog wel een aantal jaren duren vooraleer er weer kan worden gemalen”, besluit Floris Verbunt.