Jong geleerd is oud gedaan bij Bouwonderneming Ooms

bouwonderneming oomsZo’n 140 leerlingen uit de derde graad van het lager en de derde graad van het middelbaar onderwijs hebben vandaag een bezoek gebracht aan Bouwonderneming Ooms in Rijkevorsel. Ze kregen een rondleiding en mochten zelf de handen uit de mouwen steken. Het bedrijfsbezoek kaderde in de actie Techclass van Unizo om jongeren warm te maken voor een technisch beroep.

“Twee jaar geleden hebben we hier ook nog eens aan deelgenomen”, zegt Carinne Van Loco van Bouwonderneming Ooms. “We vinden het belangrijk om jonge mensen met onze sector te laten kennismaken. De jongeren die we vandaag op bezoek hadden, zijn op een leeftijd dat ze een keuze moeten maken. De band met het onderwijs vinden we sowieso belangrijk.” Ooms organiseerde voor de leerlingen een interactieve rondleiding met verschillende doeactiviteiten zoals pannen leggen, een muurtje metsen, ijzer vlechten, enz.

Familiebedrijf met traditie
Het familiebedrijf bestaat dit jaar 62 jaar en specialiseert zich in woningen sleutel op de deur, zowel nieuwbouw als renovatie. De 85 werknemers zijn actief in de provincie Antwerpen en de aangrenzende regio’s. In het centrum van Wuustwezel bouwt Ooms momenteel een appartementscomplex met 17 woongelegenheden en een handelsruimte.

Aan de Techclass-dag namen vandaag in heel Vlaanderen zo’n 2.300 leerlingen deel, verspreid over een 100-tal bedrijven. “Niet zo veel jongeren kiezen echt bewust voor een technische richting. Ofwel hebben ze een wat minderwaardige connotatie, maar vaak weten jongeren (en ouders) ook niet altijd goed welke carrières na een technische opleiding mogelijk zijn. Dat zijn er nochtans veel. Met een technisch diploma kan je quasi overal aan de slag”, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.