Jong bakkerskoppel opent tweede zaak in Oud-Turnhout

van gils bakkerijDit weekend openen Barbara Kamst en Stijn Van Gils hun tweede bakkerij in het centrum van Oud-Turnhout. Het jonge koppel was sinds januari vorig jaar al eigenaar van Van Gils Bakkerij in Weelde. In Oud-Turnhout nemen ze de vroegere bakkerij Borgmans aan de Steenweg op Turnhout over.

“De zaak is prima gelegen, in het centrum van de gemeente en langs een drukke doorgangsweg met parkeerplaatsen voor de deur”, argumenteert het koppel. “Bovendien bruist Oud-Turnhout, er is van alles te beleven.” Dat er in de buurt nog enkele bakkers zijn gevestigd, schrikt hen niet af. “Het zet aan om scherp te blijven en kwaliteit te leveren.” Hun tweede zaak krijgt dezelfde naam en logo als in Weelde.

Machines optimaliseren
Alles voor de twee bakkerijen zal in Weelde worden gebakken. De producten voor Oud-Turnhout worden elke ochtend vers naar daar getransporteerd. “Met de tweede zaak erbij kunnen we de machines in Weelde optimaliseren. We hebben er voldoende capaciteit om twee bakkerijen te bevoorraden”, legt bakker Stijn uit. Bij wijze van openingsactie worden er in het eerste weekend kortingsbonnen voor de komende weken uitgedeeld aan de klanten. De twee vroegere winkelbedienden blijven in dienst.

In Weelde komt zaterdag na 34 jaar een einde aan de broodronde. “Die was niet langer rendabel”, zegt Barbara Kamst.