Hout Feyen in Dessel ziet er spoedig helemaal anders uit. Onder impuls van Joke en Lotte Feyen, die de zaak anderhalf jaar geleden overnamen van hun ouders, worden de gevels en het dak vernieuwd en ook de bureauruimtes krijgen een upgrade.

“We hebben de voorbije jaren de showroom geregeld vernieuwd”, doet Joke Feyen het verhaal. “Sommige klanten vertelden ons dat de gevel niet overeenstemde met wat ze binnen te zien kregen. Die gevel was inderdaad nog dezelfde als toen in 1994 onze ouders zich hier kwamen vestigen.”

Deel van etalage
Vanaf vrijdag worden de eerste gevelpanelen verwijderd en nadien ook het dak gedemonteerd. In de plaats komt antraciet Werzalit-gevelbekleding gecombineerd met ‘yellow pine’. Het gaat om een type dat Lotte, van opleiding interieurarchitect, zelf heeft ontwikkeld en dat dus op zijn beurt deel uitmaakt van de etalage. De 2 onderneemster hopen de vernieuwingswerken tegen 15 juni klaar te hebben.

Binnen worden de bureaus vernieuwd en een aparte ruimte gecreëerd voor besprekingen met klanten. De zaakvoerders benadrukken dat de houthandel/interieurzaak tijdens de werkzaamheden gewoon open blijft.