Johan Sleebus (ex-CEO ERIKS Group) stapt in interieurinrichting

Johan SleebusJohan Sleebus, voormalig general manager van Baudoin in Mol en nadien CEO bij ERIKS Group, heeft interieur- en keukenbouwer Van Bladel uit Ravels overgenomen. Binnenkort opent het bedrijf een nieuwe showroom aan de Kanaaldijk. Van de officiële opening maakt de Kempense ondernemer een heus netwerkmoment voor collega-ondernemers omdat daar volgens hem in de streek nood aan is. Net voor de zomer nam Sleebus ook K.W. uit Willebroek over, dat actief is in dezelfde sector.

Vier jaar lang stond Sleebus als CEO aan het hoofd van ERIKS Group, een industriële toeleverancier voor de MRO- en OEM-markt. Het bedrijf verdubbelde in die periode van 1 naar 2 miljard omzet en het aantal medewerkers groeide van 5 naar 8.000. “Van maandag tot vrijdag vliegtuig in en vliegtuig uit was ik grondig beu”, zegt hij. Waarna hij een sabatical nam en sectoren ging onderzoeken. Naar eigen zeggen bekeek hij een 150-tal overnamekandidaten. “Uiteindelijk ben ik in een heel andere sector terechtgekomen, hoewel de productieprocessing toch gelijkaardig verloopt.”

Nieuwe showroom
In februari van dit jaar nam hij interieurbouwer Van Bladel in Ravels over. Het bedrijf had een showroom in het centrum en een productie-eenheid aan de Kanaaldijk. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe showroom bij het atelier aan het kanaal. “In de vroegere villa tonen we de landelijke collectie. Daarnaast bouwden we een nieuw gedeelte bij, waar we moderne, strakke interieurs onderbrengen.”

Donderdag 1 oktober vindt de officiële opening plaats voor genodigden en dat wordt meteen een groot netwerkmoment voor Kempense ondernemers. “In de Kempen zijn weinig netwerkevents waar je over de sectoren heen mensen kunt ontmoeten, zoals bijvoorbeeld op de Nocturne van de Kempen van het VKW. Niet alleen ik vind dat maar ook een aantal collega’s. Uiteindelijk zijn we met veertien bedrijven die elk hun relaties uitnodigen. We verwachten voor deze eerste netwerkbijeenkomst tussen de 400 en 800 bezoekers. Nadien zullen we evalueren.”

Johan Sleebus doopte de bedrijven in Ravels en Willebroek om tot K.W. Van Bladel. Voormalig zaakvoerder Dirk Van Bladel blijft aan boord als algemeen directeur. In Ravels werken 14 mensen, in Willebroek 18.