Het aantal verkochte appartementen in de Turnova Toren in Turnhout is met een flinke sprong gestegen. Een investeerder kocht zopas 20 flats tegelijk, op een totaal van 48. Dit wordt bevestigd door gedelegeerd bestuurder Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed, dat de verkoop organiseert. Volgens onze informatie is de koper Joep de Jong van Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau.

“De verkoop in de Turnova Toren loopt uitstekend”, bevestigt Roel Druyts. “Het gaat zelfs beter en beter naarmate de bouwwerkzaamheden vorderen. Op dit moment is er in de toren zo’n 65% van de appartementen verkocht.”

Grootste offsetdrukkerij
In dat percentage zit de recente verkoop van 20 flats inbegrepen. “Het klopt dat onlangs iemand 20 appartementen heeft gekocht als een belegging”, aldus nog Roel Druyts. Meer dan dat het gaat om een Kempense ondernemer wil hij daar niet over kwijt. Naar wij verder konden vernemen gaat het om Joep de Jong, die in Turnhout woont en in 1968 Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle overnam van zijn vader. Hij bouwde het bedrijf uit tot de grootste offsetdrukkerij in de Benelux, die zich specialiseert in folders voor de retail.

“20 appartementen ineens hebben we nog wel eens meegemaakt, maar nog niet op Turnova”, weet Roel Druyts. “Zo’n 50% van onze verkopen gebeurt door mensen als een belegging. Ze verhuren een aantal jaren en rekenen op een meeropbrengst bij een latere verkoop.”

Klaar in maart 2019
De 72m hoge Turnova Toren zal in totaal 12 woonverdiepingen met 48 appartementen tellen, naast een verdieping voor kantoren, een verdieping voor de technische installaties en helemaal bovenaan een horecazaak. Eerder al raakte bekend dat Alex Verhoeven van Fleur De Sel uit Kasterlee er een restaurant zal uitbaten.

De werkzaamheden op de Turnova-site zitten op schema om tegen maart 2019 volledig klaar te zijn, zowel de woongedeelten, de winkels als het hotel.