Jobmatching Philips is succes

Het jobmatching event bij Philips in Turnhout kon op heel wat bijval rekenen, zowel wat bedrijven betreft als werknemers die intekenden. “Van onze werknemers die kozen voor een vrijwillig vertrek tekenden er ruim tachtig in op deze beurs”, zegt HR-verantwoordelijke Twiggy Peeters. “Zo kunnen we hen samenbrengen met bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe arbeidskrachten. Er schreven een twintigtal bedrijven in op deze sessie, toch wel een succes. Het gaat dan vooral om firma’s uit de omgeving, maar ook grotere spelers op de markt met vestigingen in Mechelen of het Antwerpse. Wij vinden het onze plicht de mensen die voor een vertrek hebben gekozen bij te staan in hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging.”

Door de herstructurering bij Philips zullen de komende jaren zo’n 350 werknemers het bedrijf in Turnhout verlaten. Via een jobmatching wil Philips deze werknemers helpen om hun toekomst weer in eigen handen te nemen. Het personeel is alvast opgetogen over het initiatief, zo ook Luc Snels uit Vosselaar. “Ik vind deze beurs een goede zaak, zo krijgen we een goed beeld over welke jobs er op de markt zijn. Er zitten ook wel enkele interessante dingen tussen. Ik ben al op drie plaatsen op gesprek geweest. Na 26 jaar bij Philips zou het logisch zijn dat ik in een technische richting terechtkom. Maar ik overweeg zelfs een carrièreswitch door opleidingen te geven. In al die jaren heb ik al heel wat ervaring opgedaan die ik graag met anderen zou willen delen. En als je echt moeite doet, vind je werk, daar ben ik van overtuigd.”

Ook Rita Bogaerts is na 32 jaar bij de Turnhoutse lampenfabrikant op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik werkte aan de machine, maar stelde ze ook bij en maakte zelfs de planning. Mijn carrière een nieuwe wending geven zal niet gemakkelijk zijn. Daarom ben ik blij dat men ons ondersteunt door bedrijven naar hier te halen. Een nieuwe job vond ik nog niet, maar het aanbod van opleidingen sprak me wel aan.”