Jo Dalle volgt Piet Houwen op als General Manager Genzyme Geel

Jo Dalle

Jo Dalle

Jo Dalle is sinds begin deze maand de nieuwe Vice President en General Manager van Genzyme in Geel. Dalle volgt Piet Houwen op die de afgelopen 4 jaar aan het hoofd stond van de productiesite. Houwen vervult in de toekomst een internationale functie binnen Genzyme als hoofd van Contract Manufacturing Operations. In deze rol geeft hij leiding aan het wereldwijde netwerk van onderaannemers van Genzyme.

Jo Dalle startte zijn carrière bij Genzyme in 2001 als verantwoordelijke voor de kwaliteitsafdeling. Nadien bekleedde hij diverse functies met toenemende verantwoordelijkheid. Tot voor kort stond Dalle aan het hoofd van de operationele afdelingen bij Genzyme in Geel. Hij is van opleiding industrie-apotheker en meer dan 15 jaar actief in de farmaceutische industrie. “Zijn jarenlange ervaring als operationeel verantwoordelijke binnen Genzyme en zijn expertise op het vlak van de productie van geneesmiddelen, maakten van Jo Dalle de ideale kandidaat om de leiding van de productiesite van Genzyme over te nemen”, aldus zijn voorganger Piet Houwen.

Piet Houwen

Piet Houwen

Onder leiding van Piet Houwen is Genzyme in Geel de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste vestiging voor de productie van complexe biotechnologische geneesmiddelen binnen Genzyme. De vestiging stelt op dit moment 540 mensen te werk. In Geel produceert Genzyme de enige goedgekeurde behandeling voor de ziekte van Pompe, een progressief verlopende en vaak fatale, zeldzame genetische spierziekte. Genzyme maakt deel uit van de groep Sanofi.