JNV_building_App_Tesla MotorsSysteemintegrator JNV Audiovisueel uit Grobbendonk heeft in opdracht van het Nederlandse DokVast de structuur gerealiseerd voor een gebouw-app. Die geeft de gebruiker via een tablet of dispay inzicht in zowel het energieverbruik van elektro, gas en water als de opgewekte energie van PV-panelen en grijs-watersystemen. Daarnaast geeft de app de mogelijkheid inzicht te krijgen in automatisch gegenereerde storingen.

Het pand New Logic II van Dokvast in Tilburg, waar inmiddels Tesla Motors zijn intrek heeft genomen, is de eerste die deze app-functionaliteit heeft gekregen. Het Building Dashboard heeft als primair doel de gebruiker en de beheerder op een eenvoudige manier informatie te geven over het energieverbruik. Daarnaast zal door bechmarking het object worden vergeleken met andere gelijkaardige projecten. De score geeft de beheerder de mogelijkheid om te reageren op afwijkende gedrag van het energieverbruik.

Energiereductie
Als secundair doel dient het Building Dashboard als ondersteuning om het beheer efficiënter uit te voeren en de gebruiker actief te betrekken in het verbruik van gas, water en energie. “Door de gebruiker bewust te maken van het verbruik en zijn prestatie in relatie tot soortgelijke gebouwen, zal dit bijdragen in een effectieve reductie van het energieverbruik. Bij Tesla Motors loopt dit zelfs op naar een reductie tot maar liefst 50%”, zegt Peter Kok, business development manager Benelux bij JNV.