Jidoka verdubbelt aantal werknemers naar 22

Patrick Hellemans, CEO van Jidoka.

Patrick Hellemans, CEO van Jidoka.

IT-bedrijf Jidoka uit Mol heeft sinds begin dit jaar zijn aantal werknemers verdubbeld naar 22. In januari jl. nam het zijn intrek in het Technologiehuis in Mol. Met een eigen software factory biedt Jidoka startende bedrijven IT-oplossingen op maat.

“In het verleden voerden we hoofdzakelijk onsite end-to-end projecten uit voor middelgrote en grote ondernemingen. Uit marktonderzoek bleek dat naast grotere bedrijven ook heel wat start-ups nood hebben aan professionele software en begeleiding bij de lancering van een nieuw product of dienst. Daarom hebben we onze dienstverlening verder uitgebreid”, vertelt Patrick Hellemans, CEO van Jidoka. “Zowel gevestigde als beginnende ondernemingen hebben vaak slechts voor een beperkte periode een development team nodig, waardoor het efficiënter en goedkoper is om een project uit te besteden dan om één of meer personen in dienst te nemen. Zij kunnen onze capaciteit huren tot en met de oplevering.”

Fabriek
De software factory in het Technologiehuis in Mol bestaat uit een team van diverse profielen die kunnen worden ingezet voor diverse projecten voor verschillende klanten tegelijkertijd. “Je kan onze software factory vergelijken met een fabriek waar mensen producten maken, in ons geval software, zoals mobile apps, backend systemen enzovoort”, aldus nog Patrick Hellemans.

Door de snelle groei heeft Jidoka zijn kantoorruimte in het Technologiehuis in Mol, dat wordt uitgebaat door Innotek, intussen al moeten uitbreiden met extra modules en wellicht komen er in de toekomst nog mensen bij.