Ondernemer Jess Van Weert, bekend van restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg en wijnhandel Vincero Wines in Geel, slaat zijn vleugels uit. Deze week opent hij de deuren van Villa Delicious Golf op het Canarische eiland Fuertaventura, een huurvilla. “Een poot op de Canarische eilanden betekent een meerwaarde voor onze groep”, zegt de man die zijn activiteiten samenbrengt onder de koepel van Groep Delicious.

In april 2015 lanceerde Vincero Wines de Lux Brut, een zelf geassembleerde sparkling wine. “Vorige maand stelden we de Lux Brut nog voor in het Sheraton-hotel op Fuertaventura. Ik raakte geïnteresseerd in de Canarische eilanden en de lokale producten”, vertelt Van Weert. En kijk, nu is er de villa, geschikt voor 6 personen en inclusief zwembad, solarium en met zicht op zee en een golfterrein. “De dagelijkse leiding is in handen van een Engelsman die op het eiland woont. Bij ieder verblijf schenken we een fles Lux Brut.”

Nieuwe chef
Van Weert opende op zijn 18de restaurant à la carte. “Na 10 jaar koken wordt mijn rechterhand Job Dockx chef-kok. Ik blijf eigenaar en zal de gerechten en menu’s blijven samenstellen. De dagelijkse leiding laat ik aan Job over.” Het restaurant vierde vorig jaar zijn 10de verjaardag. 2 jaar geleden werd Delicious Brands boven de doopvont gehouden waarmee 20 eigen merken wereldwijd worden verdeeld.