JCI zoekt Kempense persoonlijkheid van het jaar

lauwersNog tot 15 maart e.k. kan iedereen kiezen voor “de Kempense persoonlijkheid van het jaar.” Het gaat om een initiatief van JCI Gheel & Thals (Herentals). Met de award zal iemand bekroond worden “die zich op een opmerkelijke manier ingezet heeft voor de Kempen.”

Het moet ditmaal niet met alle geweld een ondernemer te zijn. JCI staat voor Junior Chamber International, een vereniging van jonge ondernemende mensen onder de 40. Voorzitter Benny Lauwers duidt daarbij aan dat “jonge ondernemende mensen in alle sectoren van ons maatschappelijk leven aan de slag kunnen zijn. Zowel het bedrijfsleven, de gemeenschap, de cultuur, de sport, de internationale wereld… Het gaat erom dat mensen op de een of andere manier de belangen van de Kempen hebben gediend en onze regio op die manier op de kaart hebben gezet.”

In de afgelopen weken hebben leden van JCI zich al geposteerd in Mol, Geel, Herentals en Turnhout om voorbijgangers hun eigen keuze te laten maken. Wie wil kan dit nu nog altijd doen op de website Kempischepersoonlijkheid.be Tot en met 15 maart. Uit de namen die op die manier uit de bus komen zal dan een shortlist gemaakt worden van drie kandidaten waaruit dan op het slot event van 20 juni een keuze zal gemaakt worden.

JCI wil van de prijsuitreiking een jaarlijkse traditie maken.