De Uncle Ben’s rijstfabriek van Mars Food in Olen bestaat in 2017 40 jaar en dat zullen de Olenaars geweten hebben. Het bedrijf deelt 500 vintage Uncle Ben’s verjaardagspacks uit aan de snelste inwoners. Die krijgen een brief in de bus en moeten daarmee op 17 mei naar het marktplein van Olen-dorp komen.

Mars Food, 1 van de grootste voedingsbedrijven ter wereld, startte de Uncle Ben’s rijstfabriek in 1977 op langs het Albertkanaal in Olen. Vandaag telt de fabriek 150 medewerkers en heeft ze, sinds de uitbreiding met een extra productielijn in 2013, een jaarlijkse capaciteit van 115.000 ton rijst. 95% is bestemd voor export naar 35 landen.

Expertisecentrum
De Olense vestiging is 1 van de 2 belangrijke rijstfabrieken van Mars Food ter wereld. Wereldwijd is ze het expertisecentrum voor droge rijst van Mars Inc. door de aanwezigheid van experten op het gebied van Science & Nutrition, R&D, Engineering, Manufacturing en Sustainabile Sourcing.

Op 19 mei vindt de officiële verjaardagsceremonie plaats met alle medewerkers van de Uncle Ben’s fabriek. Die dag maakt de directie ook haar toekomstplannen bekend.