Jarige Remmicom houdt stand en ontvangt klanten

25-jaar-remmicomToen Remmicom uit Westmeerbeek 25 jaar geleden uit de grond werd gestampt, was er van digitalisering nog geen sprake. “Wij zijn in 1988 met 10 werknemers gestart”, vertelt zaakvoerder Frans Eyckmans. “We focusten toen op secretariaatstoepassingen voor gemeentebesturen, in eerste instantie enkel voor bevolking en financiële diensten.”

Vandaag de dag is Remmicom een bevoorrechte leverancier van specifieke software applicaties voor gemeentebesturen in gans Vlaanderen. “De laatste twee à drie jaar wordt voluit de kaart van de digitalisering getrokken, met de focus op het klantgebeuren. Het gaat dan specifiek over digitale secretariaatstoepassingen voor burgerzaken, financiële applicaties, zoals voor het nieuwe BBC-verhaal, het digitaliseren van het postgebeuren, enzovoort.”

Remmicom viert het 25-jarige bestaan samen met de klanten. Dinsdag 10 september passeerden meer dan 150 mensen, voornamelijk klanten en enkele potentiële klanten. Woensdag volgen nog zo’n 50-tal mandatarissen (burgemeesters en schepenen) en donderdag nog eens 150 mensen.

Ook bij het Kempense bedrijf krijgen ze onrechtstreeks te maken met de crisis. “We moeten er rekening mee houden dat de financiële kracht van gemeentebesturen verminderd is. We hebben dit kunnen opvangen door schaalvergroting en de ontwikkeling van bijkomende applicaties.”

Toch houdt Remmicom goed stand. In 2012 werd een omzet van 6,3 miljoen euro gerealiseerd. Het bedrijf stelt 60 mensen te werk in vast dienstverband en huurt regelmatig nog 10 extra medewerkers in.