VDI Design uit Merksplas bestaat 10 jaar en dat wordt dit weekend gevierd. Vrijdagavond komen collega-ondernemers op bezoek, zaterdag en zondag het grote publiek. Het interieurbedrijf kondigt een verdere digitalisering aan met machines die met mekaar zullen praten. “Uniek in onze sector”, zegt zaakvoerder Dirk Panis.

10 jaar geleden startte het bedrijf met 2 zaakvoerders en 1 medewerker. Anno 2017 zijn dat al 18 medewerkers geworden. Het bedrijf legt zich toe op totaalinrichtingen. “Van vloer tot plafond”, vat Dirk Panis het samen. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf was de erkenning door fabrikant DuPont voor het Corian Quality-label.

1 platform
Een nieuwe mijlpaal komt er binnenkort aan. “De contracten zijn getekend met Autodesk, de marktleider wereldwijd in CAD-programma’s”, vertelt de zaakvoerder. “We gaan Industry 4.0 installeren, een softwareprogramma waarmee onze machines onderling zullen communiceren. Bijvoorbeeld zal de afkortingsmachine aan de zaagmachine laten weten dat ze al delen mag doorsturen vooraleer die de totale productie klaar heeft. Dat systeem gaan we dan verder koppelen aan ons ERP-systeem zodat het volledige bedrijf op 1 platform draait. In België zijn we 1 van de eersten die Industry 4.0 zullen gebruiken. De installatie gebeurt vanaf januari.”

Voor het zover is, is VDI Design vrijdag 13 oktober gastheer voor het programma Ten Huize Van van BNP Paribas Fortis. “De bank heeft een 80-tal KMO-bedrijfsleiders uitgenodigd om met ons te komen kennismaken. Ja, daar zijn we wel vereerd mee”, aldus nog Dirk Panis.

VDI Design is actief over heel de provincie Antwerpen, deels B2B en deels voor particulieren.