Ekwa Consult uit Geel heeft zopas met klanten, leveranciers en andere partners zijn 15de verjaardag gevierd. De firma staat ondernemingen bij op het vlak van HR. Nu nog bestaat het team uit 3 medewerkers maar dat worden er binnenkort 4.

Luc Creemers richtte in 2002 Ekwa Consult op. De eerste jaren werkte hij als zelfstandig consultant. “Ik ondersteunde verschillende bedrijven in veranderingstrajecten en organisatieontwikkelingsprojecten en dit vooral op het vlak van HR”, vertelt hij. “Daarnaast trok ik een groot project binnen de wereld van werving en selectie.”

In 2010 stapte Ekwa Consult voor het eerst als onafhankelijk kantoor actief naar de markt. Naast recruitment solutions werden de units HR solutions en business solutions vorm gegeven. “Vandaag zijn we uitgegroeid tot een advieskantoor dat een totale ondersteuning kan geven op het gebied van human resources maar ook ver daarbuiten. We willen ons onderscheiden door in al onze projecten innovatief, geëngageerd en resultaatgericht tewerk te gaan”, aldus nog de zaakvoerder.

Vooral KMO’s
Concrete projecten zijn training en coaching op maat, sterkte- en zwakteanalyses van medewerkers, outplacement- en loopbaanbegeleiding, werving en selectie van midden en hogere managementprofielen, enz. “Onze opdracht stopt niet op het moment dat we een kwalitatief goede oplossing kunnen aanbieden, maar op het moment dat deze oplossing ook effectief wordt aanvaard binnen de organisatie en een grote betrokkenheid genereert”, legt Luc Creemers uit.

Klanten van Ekwa Consult zijn vooral KMO’s maar af en toe wordt ook voor grotere internationale klanten gewerkt. De 4de medewerker gaat in november in dienst.