Japanse journalisten keuren Turnhoutse pralines

Foto: Bart Van den Langenbergh.

Foto: Bart Van den Langenbergh.

Chocolaterie Verleye aan de Everdongenlaan in Turnhout kreeg gistermiddag een tiental Japanse journalisten over de vloer. Die kwamen met eigen ogen kijken hoe de exclusieve BbyB-praline wordt gemaakt. Recent is in Tokyo een grote BbyB-winkel geopend.

BbyB is de afkorting van ‘Babelutte by Bartholomeus’, waarbij Bartholomeus de naam is van het restaurant van tweesterrenchef Bart Desmidt in Knokke-Heist. Dirk Reyn, zakenpartner bij RbyB: “Bart Desmidt maakt de vulling voor de pralines en Jan Verleye maakt in Turnhout de chocolade. De chef-kok werkt vooral met producten van de zee. Babelutte is een typisch product van de kust.”

Belangrijk bezoek
“Dit bezoek van de pers is heel belangrijk om de BbyB-producten verder in Japan  te verspreiden”, reageert Tetsu Yoshihara, de verantwoordelijke voor de BbyB-shop in de Japanse hoofdstad. Het bedrijf onderhandelt momenteel voor een licentie in het Midden-Oosten en mag ook al producten leveren aan het befaamde warenhuis Harrods in Londen.

Lees vandaag het volledige verhaal in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.