Japanners gek van chocoladeconcept Verleye Chocolaterie

 

Foto: Tokyofrontline.com

Foto: Tokyofrontline.com

Verleye Chocolaterie zet volop in op export en dat lukt aardig. Het chocoladeconcept BbyB van Verleye Chocolaterie en van Dirk Reyn (voormalig CEO Movetis) werd vorige week succesvol geïntroduceerd op de Belgische ambassade in Tokyo. Eind november opent de derde winkel van Verleye in Ginza bij Tokyo, naast de huidige winkels in Brugge en Antwerpen. De chocoladeproducten van Verleye liggen bovendien sinds 21 juli ook in de rekken bij Harrod’s in Londen.

De zaken gaan goed, food is hip en trendy, en de samenwerking met sterrenchefs voor chocoladecreaties opent steeds meer deuren. Jan Verleye houdt wel graag beide voeten op de grond.

Verleye Chocolaterie verhuisde begin dit jaar naar de Everdongenlaan in Turnhout. De vestiging in de Slachthuisstraat werd te klein, en met de exportplannen in het achterhoofd werd een ultramodern productiegebouw gebouwd dat aan de strengste hygiëneregels voldoet. „We willen een BRC-certificering behalen. Deze zware  kwaliteitsnorm is geen vereiste maar biedt naar export toe een belangrijke meerwaarde.” (BRC staat voor British Retail Consortium en beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector)

Verleye Chocolaterie creëert al sinds 1993 chocoladeproducten en dessertkoekjes voor bakkers en delicatessenzaken. Het bedrijf produceert ook een vijftal artikels voor Carrefour. Er werken 18 mensen, waarvan 15 in de productie.