Janssens en Janssens maken 18 meter lange brug voor Superprestige Cyclocross Hoogstraten

Op 9 februari vindt in Hoogstraten de Superprestige Cyclocross Hoogstraten plaats, op de velden van de Hoogstraatse Veiling. Die velden zijn vlak en open, en dus moesten er obstakels en hindernissen gebouwd worden om het parcours uitdagend te maken voor de veldrijders.  Een kolfje naar de hand van Houthandel Janssens en Janssens.

“Het parcours ligt vlak naast onze deur”, vertelt Koen Janssens. “Wij kijken vanuit onze kantoren toe. Wij zorgen voor een aantal obstakels en hindernissen, waaronder een enorme houten brug de belangrijkste is. De brug uit tuinhout is zo’n 18 meter lang, 3,5 meter breed en 2,5 meter hoog, met een aanrij- en afrij van telkens 6 meter en een platform dat ook nog eens 6 meter lang is. Naast de houten brug bouwen we ook nog een trapjesplatform waar de renners moeten afstappen van hun fiets, enkele brugjes, de traditionele balkenhindernis en een klein podium. Op elke hindernis plaatsen we onze publiciteit.”

“Het is de eerste keer dat wij zover gaan in reclame, al investeren we enkel in het materiaal en de bouw van de hindernissen. De zichtbaarheid in nationale en regionale pers is natuurlijk mooi meegenomen. We zijn een Hoogstraatse onderneming, maar hebben ook toonzalen in Turnhout, Oudenaarde en Aalst. Voor de brug werken we samen met speelgoedfabrikant Ad de Bie uit Meerle, een jarenlange trouwe klant van Janssens en Janssens. Wij leveren het ontwerp en het hout, Ad de Bie staat in voor de uitwerking.”

Janssens en Janssens is een algemene houthandel voor zowel de vakman als de zelfbouwer en is gespecialiseerd in hout voor zowel interieur als voor buitentoepassingen. Het bedrijf verkoopt parket, laminaat en plafonds, maar ook tuinhout voor afsluitingen, speeltuigen en terrasplanken. In de verschillende vestigingen werken 45 mensen, in Hoogstraten 14. Het familiebedrijf werd 18 jaar geleden overgenomen door de broers Koen en Philippe Janssens.