jlinxlaunchevent15Bij Janssen Pharmaceutica in Beerse is vandaag JLINX voorgesteld, een incubatormodel dat erop is gericht om start-ups snel baanbrekende resultaten te laten bereiken. Het gaat om bedrijven in hun opstartfase die actief onderzoek verrichten en het potentieel in zich dragen om de gezondheid van de mens te verbeteren.

JLINX vestigt zich in een speciaal daarvoor ingerichte locatie op de Janssen-campus in Beerse. Het geeft ondernemers de kans om ideeën te delen en samen te werken en verschaft hen tegelijk toegang tot een combinatie van middelen, waaronder investeringen, infrastructuur en interne en externe wetenschappelijk, technische en zakelijke expertise. Het nieuwe initiatief is deze zomer al volledig operationeel. Het accent lig op het humaan microbioom en het bredere domein van het biowetenschappelijk onderzoek.

Ecosysteem
“Johnson & Johnson Innovation heeft als missie de beste wetenschap – van binnen of buiten het bedrijf – op het spoor te komen en te bevorderen die gezondheidszorgoplossingen kan opleveren voor patiënten en consumenten overal ter wereld,” zegt Paul Stoffels, M.D., Chief Scientific Officer en Worldwide Chairman, Pharmaceuticals, Johnson & Johnson. “Wij vertrouwen erop dat JLINX een dynamisch ecosysteem van startups en ondernemers zal tot stand brengen dat toegang biedt tot de expertise en technologie van internationale topkwaliteit op de Janssen-campus in België en binnen ons wereldwijde netwerk. Dit nieuwe initiatief is ontworpen om de creatieve startup-cultuur in Europa te bevorderen.”