Deze maand start Janssen Pharmaceutica met de werken aan een nieuw kantoorgebouw aan de Kempenlaan in Beerse, een investering van 8,6 miljoen euro. Het project omvat de vernieuwing van een bestaand magazijn en de koppeling hiervan met een nieuw kantoorgebouw voor de medewerkers van de afdeling Customer & Logistics Services (CLS), die vandaag nog verdeeld zitten over 2 campussen in Beerse.

De nieuwbouw zal 172 werkplekken tellen en voor het ontwerp en de bouw trok Janssen de duurzame kaart. “Zo voorzien we bijvoorbeeld meer dan 350 zonnepanelen, winnen we warmte terug via ventilatielucht en is de verwarmingsinstallatie klaar om in de toekomst op ons geothermieproject aan te sluiten,” vertelt Wilfried Andries, projectmanager bij Janssen. “Dankzij deze duurzame bouwtechnieken haalt het gebouw een BREEAM-certificaat. Dat is een internationaal erkend systeem dat gebouwen een score in duurzaamheid toekent door toetsing aan een reeks duurzaamheidsprincipes.”

Vrachtwagensas
Bij de inplanting van het nieuwe kantoorgebouw wordt ook een vrachtwagensas aangelegd. Dit sas laat toe dat leveranciers ook voor 6u. ‘s morgens het terrein van Janssen binnen kunnen. “Hierdoor kunnen de chauffeurs en hun vrachtwagens veilig op de site wachten in plaats van op de openbare weg. Door nieuwe laadpalen kunnen vrachtwagens daarenboven hun koelgroepen elektrisch laden en moeten ze hun motor niet speciaal laten draaien. Dat zorgt dan weer voor minder geluidsoverlast voor de buurt,” zegt Wilfried Andries.

Janssen Pharmaceutica blijft dus investeren in de site in Beerse. Na de investering in een nieuw labogebouw van 40 miljoen kondigde het bedrijf onlangs ook zijn diepe-geothermieproject aan.