Janssen Pharmaceutica (Beerse) en Thomas More hebben vandaag een officiële verklaring ondertekend waarbij ze mekaar ‘partner in education’ mogen noemen. Ze formaliseren hiermee de jarenlange samenwerking tussen het bedrijf en de hogeschool en zullen die verder zetten en versterken.

Thomas More en Janssen Pharmaceutica werken al jaren samen. Het opleidingsaanbod van de hogeschool is voor het bedrijf een kweekvijver van jong talent. Jonge mensen met een Thomas More-diploma uit verschillende richtingen en opleidingen vinden hun weg naar Janssen Pharmaceutica. Voor het kweken van toekomstig talent zijn innovatieve en werkveldgerichte leeromgevingen nodig. En dat begrijpt het bedrijf als geen ander.

Bridges, een talentontwikkelingsprogramma van Johnson & Johnson, is daar een mooi voorbeeld van: medewerkers van Janssen participeren in projecten van de opleidingen Chemie en Biomedische Laboratoriumtechnologie. En sinds kort werken onderzoekers van Janssen mee aan de ontwikkeling van nieuwe opleidingsonderdelen, zoals duurzame chemie en nanochemie.

Studenten eventmanagement werkten bijvoorbeeld mee aan de voorbereiding van het Janssen-team, dat deelnam aan de Antwerp 10 miles. Logistieke medewerkers van Janssen zijn betrokken bij de richting Logistiek Management en op de recente Nacht van de ondernemende student was Janssen Pharmaceutica de uitdager. En dan zijn er nog de stageplaatsen voor studenten én docenten, apparatuur die ter beschikking gesteld wordt, enz.