IMG_1072Het nieuwe onthaalgebouw van Janssen Pharmaceutica aan de Turnhoutseweg in Beerse is klaar om begin april te worden geopend. Naast de ruimte om bezoekers te ontvangen bevat het ook een fitnessafdeling voor het personeel. Kostprijs: 6 miljoen euro.

“Het nieuwe gebouw doet ook dienst als ontmoetingsplek”, zegt woordvoerder Tim De Kegel. “Er zijn in totaal 8 vergaderzalen voor 4 tot enkele tientallen personen. Die zullen we vooral gebruiken voor overleg met externen. Verder installeerden we een lounge met uitzicht op het bedrijfsterrein, waar ook kan worden geluncht.” Opvallend in het nieuwe gebouw is het veelvuldig gebruik van glas voor een transparant effect.

Beweging
In de kelderverdieping is een grote fitnessruimte ingericht waarvan de personeelsleden gebruik kunnen maken. “De vraag hiernaar kwam van medewerkers zelf”, aldus De Kegel. De ruimte krijgt de naam Health Center en omvat niet alleen fitnesstoestellen maar ook een plek om samen te spinnen. De personeelsleden kunnen zich laten begeleiden door bewegingsexperten en een diëtist. De medewerkers werden de voorbije dagen al uitgenodigd voor een kennismaking.

Samen met het nieuwe onthaalgebouw is ook een nieuwe, veel grotere bezoekersparking aangelegd. Naast Beerse heeft Janssen ook nog vestigingen in Geel, Olen en Merksem. In totaal werken er zo’n 4.000 mensen. Daarmee is Janssen Pharmaceutica de grootste werkgever in de Kempen.