Janssen kent Open Innovation Award toe aan Witte Meren

Witte Meren krijgen Janssen Open Innovation AwardIn het kader van het Feest van de Innovatie in Turnhout kende Janssen Pharmaceutica de Open Innovation Award toe aan de Molse Witte Meren. „Met de award bekroont Janssen ieder jaar een bedrijf dat sterk inzet op open innovatie. Doorbraakinnovaties en nieuwe hightech mogelijkheden verleggen de grenzen van hoe we in de toekomst zullen omgaan met onze gezondheid. Naast opmerkelijke vernieuwing in de zorgdiensten, wordt op medisch vlak geïnvesteerd in nieuwe behandelingen, monitoring en screening.  We evolueren van de traditionele reactieve gezondheidszorg naar een nieuw tijdperk van preventieve en gezondheidszorg op maat,” klinkt het.

Meer en meer komt de nadruk te liggen op preventie en een proactieve  gezondheidsopvolging van individuele patiënten. “In de toekomst zullen we zo veel mogelijk proberen vermijden dat je ziek wordt. En wordt je toch ziek dan willen we met een behandeling op maat van jouw genetisch profiel de slaagkansen van de behandeling vergroten”, licht Tom Heyman, CEO Janssen Pharmaceutica toe.

Opmerkelijk is dat meer en meer traditionele muurtjes worden gesloopt en plaats maken voor verrassende samenwerkingsverbanden om het gezondheidszorgmodel van de toekomst te realiseren. “Door langdurig samen te werken met bedrijven met aanvullende expertises uit andere sectoren komen we tot vernieuwende oplossingen die de levenskwaliteit van de patiënt en zijn omgeving kunnen verbeteren.  Potentiële synergiën op dat vlak willen we snel kunnen herkennen en uitwerken.”