Janssen actief in strijd tegen hiv bij pubermeisjes in Zuid-Afrika

janssen pharmaceuticaTer gelegenheid van de opening van een nieuwe Global Public Health-vestiging in Kaapstad heeft Johnson & Johnson vandaag zijn wereldwijde Public Health-strategie bekendgemaakt. De multinational, waartoe Janssen Pharmaceutica behoort, zal zijn mogelijkheden en middelen inzetten om een duurzame en meetbare impact te genereren voor grote behoeften op het vlak van de volksgezondheid. Eén van de actiepunten is het probleem van hiv bij pubermeisjes in Zuid-Afrika, waar een ondersteuning komt via Janssen Pharmaceutica.

De eerste stap van de Public Health-strategie is gericht op drie kerngebieden: hiv, tuberculose en de gezondheid van moeders, pasgeborenen en kinderen. Het bedrijf wil zijn aandachtsgebieden later uitbreiden naar andere gezondheidsbehoeften en het geografische bereik vergroten.

Samenwerkingsverbanden
Als onderdeel van de opening van het nieuwe centrum in Kaapstad maakte J&J een aantal recente, lokale samenwerkingsverbanden bekend. Via Janssen Pharmaceutica ondersteunt het bedrijf het Dreams-initiatief van het U.S. President’s Emergency Plan for AIDS Relief (PEFPAR). Janssen verschaft inzichten, deskundigheid en financiële middelen in Zuid-Afrika en 9 andere landen ten zuiden van de Sahara ter ondersteuning van een reeks programma’s om pubermeisjes mondiger te maken. Verder moeten ze een verbeterde toegang krijgen tot behandelings- en preventiemogelijkheden en helpt Janssen bij de vorming van ondersteuningsgroepen. Andere belangrijke partners in dit Dreams-initiatief zijn onder meer de Bill & Melinda Gates Foundation en Girl Effect.